Aantal personen: 4
3 kg in de schelp gekookte mosselen
1 eetlepel bloem
5 eetlepels paneermeel
2 losgeklopte eieren
peper, zout
Haal het mosselvlees uit de schelpen en dep ze met
keukenpapier droog.
Bestuif ze met bloem.
Verhit frituurvet tot 175°C.
Haal de mosselen door de met peper en zout losgeklopte eieren,
laat ze even uitlekken en haal door het paneermeel.
Het beste resultaat krijgt u als u dit twee maal doet.
Bak in de frituurpan goudbruin
Serveer ze als hoofdgerecht met frieten.
U dunt deze gepaneerde mosselen invriezen: leg de ongebakken
mosselen 'los' op een bord in de diepvries. Als ze bevroren
zijn, kunt u ze bij elkaar in een bewaardoos doen.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |